keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Heinäkuun herkut

Heinäkuu suo herkkujaan ja mustikka- ja vadelmakausi alkaa olla kuumimmillaan. Mansikkaakin meni heinäkuun alussa pakkaseen noin 20 kiloa :) Mekin kävimme eilen äitini ja tytön kanssa metsässä samoilemassa superfoodia etsien. Tytön ikään ja intoon nähden muutaman litran saalis oli ihan hyvä, sillä neiti vähän vierasti metsässä kävelemistä. Ihmekös tuo, kun uppoaa vielä polviaan myöten pehmeään sammaleeseen :) Eväsleipä ja mehu olivat kuitenkin kova juttu ja pitivät tytön hyvän tovin tyytyväisenä. Myös sopiva tuulenvire piti öttiäiset loitolla.




Tänään leivoin mustikoista piirakkaa. Tein piirakkapohjan tällä Pirkan ohjeella, mutta täytteeksi laitoin 4dl mustikoita, yhden purkin kermaviiliä, 1/2 dl sokeria ja teelusikallisen vaniliinisokeria sekä yhden kananmunan. Tuli oikein maukasta ja kardemumma antaa piirakkaan kivan vivahteen.

Sain myös naapurilta kanttarelleja ja nekin pääsivät suolaisen piirakan täytteeksi kera pekonin ja paprikan, mausteena ripaus chiliä ja pippuria. Päälle laitoin lisäksi 2 dl ruokakermaa, kananmunaa ja gouda-juustoa. Näitä piirakoitahan voi versioida vaikka millä mitalla ja oman maun mukaan :)




Hyväksi havaittu ja paljon käyttämäni gluteenittoman suolaisen piirakkapohjan ohje:

100g voita sulatettuna
2 dl jauhoja (esim. sunnuntain tumma glut. jauhoseos tai jytte-jauho)
1/2 tl suolaa
kauraleseitä (jos soveltuu ruokavalioon)
1tl leivinjauhetta
1dl piimää

Kuivat aineet sekaisin ja voi ja piimä perään. Pohja on melko rasvainen, mutta helppo levittää piirakkavuokaan eikä tartu kyllä sormiin :)

Leppäkerttu kaurapellossa :)

Vehnää olen kerännyt talteen kranssia varten. Siitä ehkä tuonnempana :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti